Billy Jacobsen

Prosjektleder, Journalist, Forfatter.

Billy Jacobsen (født i Harstad 1954) er journalist og forfatter med bakgrunn blant annet fra NRK og dagspressen.

Han har siden 1977 laget nyheter og reportasjer for aviser og tidsskrifter, for radio og fjernsyn; og var redaktør i Lofotposten årene 1990-1995.

Sjømann og tegner
15 år gammel reiste Billy Jacobsen til sjøs. Etter to år i utenriks sjøfart tok han utdannelse/fagbrev i "Sveising og konstruksjon" i Harstad, etterfulgt av utdannelse/fagbrev i "Teknisk tegning" i Narvik.

Etter ett år militærjeneste og en periode som teknisk tegner i firmaet Byggesystemer i Harstad, mens han også jobbet som frilansjournalist, ble Jacobsen i 1978 ansatt som journalist i Lofotposten i Svolvær.

Samfunnsfag
Tidlig på 1980-tallet tok han samfunnsvitenskap ved Høgskolen i Nordland i Bodø, samtidig som han var frilanser for blant annet Nordlandsposten og Lofotposten.

Bøker
Billy Jacobsen har redigert og formgitt flere bøker med nordnorske temaer. Og han er forfatter av bøkene "Born@sea - historien om Dualog" samt "Den lille boken om Lofoten" (essays).

NRK Nordland
Han hadde sin første periode som ansatt i NRK (NRK Nordland) på midten av 1980-tallet.

Våren 2009 ble han engasjert som hovedansvarlig for å bygge opp og utvikle nyskapningen NRK Nordland Fylkesleksikon, som ble lansert høsten 2011. Han er også en vesentlig bidragsyter til dette nettstedets innhold, med artikler, fotografier og reportasjer. Han har også produsert radioversjonen av fylkesleksikonet, som var fast innslag i distriktssendingene i cirka tre år fra januar 2011. 

Trolltamp
Høsten 2013 etablerte han Trolltamp sammen med Relation04 Media. Prosjektet har hatt ansvaret for ivaretakelsen av arkivet etter visedikteren Jack Berntsen, med formål å skape nye kulturproduksjoner.

Portrettør
Han har vært fast leverandør av portrettintervjuer for Avisa Lofoten siden avisa ble etablert i september 2015.

Billy Jacobsen er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.