Kunstnerpar vil ha Trolltamp

PAR I KUNST: Inger Anne Nyaas og Thor Erdal presenterte en imponerende samling nordnorsk samtidskunst under nyåpningen av galleriet sitt (Foto: Trolltamp.com)

Stinn brakke. I helgen gjenåpnet Galleri Lille Kabelvåg etter en større utbygging. Nå sier vertskapet ja takk til Trolltamp.


Det er kunstnerparet Inger Anne Nyaas og Thor Erdahl som har bygd opp Galleri Lille Kabelvåg; for en stor del med tørre nevene, med snekkerbelter om livene, fra grunnmuren til toppen av taket.

-Når man virkelig har lyst til å realisere noe, kan man ikke fordype seg altfor mye i budsjettene, nei da må man bare komme i gang, sa Thor Erdahl i talen til de to hundre gjestene som deltok på åpningsfesten.


UNIK NORDNORSK SAMLING

MANGE ROM: Galleri Lille Kabelvåg har mange rom. Her er vi øverst i utstillingen "Kunst i Motbakke" (Foto: Trolltamp.com)

Galleriet sto ferdig i 2006, men er tilført en helt ny dimensjon etter utvidelsen, som er gjort opp ei skråning på tomta. Derfor, enn si blant annet derfor, har åpningsutstillingen fått tittelen "Kunst i Motbakke" - der Nyaas/Erdahl har stilt ut verker de har samlet gjennom livet, som i sum har blitt en unik samling av nordnorsk samtidskunst.

CELEBERT: 200 gjester fant veien til åpningen av "Kunst i Motbakke". Nils Utsi joiket til ære for vertskapet. Populært innslag under åpningen. (Foto: Trolltamp.com)

En del av denne samlingen vil senere tilhøre galleriets faste utstilling, i likhet med vertskapets egne verker. Men galleriet, som ligger kloss inntil torget i den gamle lofothovedstaden, skal også huse separatutstillinger og prosjekter.


TROLLTAMP

Og nå ligger det til rette for en utstilling med utgangspunkt i Jack Berntsens etterlatte samling, i samarbeid med prosjektet Trolltamp.

-En utstilling med Jack og visebølgen er jo fabelaktige temaer, så dette har vi lyst til å være med på, sier Thor Erdahl.

VISEKUNST: Kai Larsen, Dag Kajander og Arne Størmer under nyåpningen av Galleri Lille Kabelvåg. Alle med en fortid fra visegruppa Lovisa. (Foto: Trolltamp.com)

Prosjektet Trolltamp har det siste året gjennomgått og sortert Jack Berntsens arkiv.

-Det vil være ideelt med en utstilling av dette materialet i Galleri Lille Kabelvåg i oktober 2015, da Jack ville fylt 75 år, sier Billy Jacobsen, leder av prosjektet Trolltamp, som har flere kulturproduksjoner i anledning Jack 75 på beddingen, blant annet utstilling og minnekonserter neste høst.

- Ikke bare i Kabelvåg og Svolvær, men det er naturlig å legge premierene der Jack levde det meste av livet sitt.


KVALITET OG OPPLEVELSE
        
- Vi snakker om temaer av betydning for en hel landsdel. Derfor må bli en utstilling med kvalitet; som formidler noe, og som blir en opplevelse. Dette vil kreve en del ressurser, men vi ser optimistisk på å få dette til, og det er en ekstra inspirasjon å vite at vi har Inger Anne og Thor med på laget, sier Jacobsen.